Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова лазаня

За любителите на италианското ястие, които не консумират месо

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Олио
  • 1 глава лук, нарязана
  • 1 патладждан, нарязан на едро
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  • 1 червена чушка, нарязана
  • 4 домата, нарязани на четвъртинки
  • 350 мл пасирани домати
  • 200 г готови кори за лазаня
  • 6 с.л. заквасена сметана
  • Настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. Смесете зеленчуците и олиото в плоска тава и печете за 35 мин., докато се запекат и видите да придобиват загар.
  3. Наредете с лъжица слой от зеленчуците в средно голяма дълбока тава. Изсипете малко от пасираните домати и покрийте с корите за лазаня. Повторете, докато използвате всички кори.
  4. Завършете със заквасената сметана и поръсете с пармезана.
  5. Запечете във фурната за 25 мин., докато сиренето се разтопи и придобие златист загар.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук домати заквасена сметана паста патладжан пармезан чушка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче