Необходими продукти:
- Олио
- 1 глава лук, нарязана
- 1 патладждан, нарязан на едро
- 1 скилидка чесън, нарязана
- 1 червена чушка, нарязана
- 4 домата, нарязани на четвъртинки
- 350 мл пасирани домати
- 200 г готови кори за лазаня
- 6 с.л. заквасена сметана
- Настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Смесете зеленчуците и олиото в плоска тава и печете за 35 мин., докато се запекат и видите да придобиват загар.
- Наредете с лъжица слой от зеленчуците в средно голяма дълбока тава. Изсипете малко от пасираните домати и покрийте с корите за лазаня. Повторете, докато използвате всички кори.
- Завършете със заквасената сметана и поръсете с пармезана.
- Запечете във фурната за 25 мин., докато сиренето се разтопи и придобие златист загар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО