Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Марудници

От Родопите

60’ Подготовка
30’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за голяма доза:

  • 1 кг брашно
  • 500 г кисело мляко
  • 3 яйца
  • 200 г масло
  • ½ ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. сол
  • ½ л вода

Начин на приготвяне:

  1. В дълбок съд се разбиват яйцата. Към тях се прибавят киселото мляко, содата, солта и водата. Разбърква се добре.
  2. Като се поръсва, брашното се прибавя на порции.
  3. От полученото тесто се сипва с черпак, пълен 1/3 от обема си, в сгорещен и леко намаслен с масло тиган. Дебелината на всяка малка палачинка трябва да бъде около 2-3 мм, тъй като при пърженето се удвоява.
  4. След като се изпекат от едната страна, обръщат се от другата, намазват се отново с масло, а готовите марудници се слагат в чиния и се захлупват, за да попият мазнината.
  5. Поднасят се с айрян, сладко и сирене.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца сода кисело мляко вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче