400 г брашно
100 мл вода
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 бр. яйце за намазване
50 мл олио
1 с.л. мед + 1/2 с.л. вода.
От продуктите се омесва твърдо тесто. Разточваме на голяма кора и режем на ленти. Вземаме огнеупорна купа, намазваме я с олио и поръсваме с брашно. Оформяме по схемата стъпка по стъпка. Намазваме обилно с разбито яйце. Пече се до готовност на слаб огън за да не се надуе и начупи. Топла кошницата се намазва с разреден мед за гланц. Като изстине, внимателно се отделя от купата. Използва се като съд за великденски яйца или други дребни тестени изделия.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО