Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

400 г брашно
100 мл вода
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 бр. яйце за намазване
50 мл олио
1 с.л. мед + 1/2 с.л. вода.


От продуктите се омесва твърдо тесто. Разточваме на голяма кора и режем на ленти. Вземаме огнеупорна купа, намазваме я с олио и поръсваме с брашно. Оформяме по схемата стъпка по стъпка. Намазваме обилно с разбито яйце. Пече се до готовност на слаб огън за да не се надуе и начупи. Топла кошницата се намазва с разреден мед за гланц. Като изстине, внимателно се отделя от купата. Използва се като съд за великденски яйца или други дребни тестени изделия.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца мед вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче