Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сувлаки със свинско месо

Поднесете със свежа зелена салата и леки сосове

15’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г нетлъста свинска плешка, нарязана на парчета от по 2 см
  • 1 супена лъжица зехтин
  • ½ супена лъжица сушен риган
  • Настърганата кора и сокът от 1 лимон
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 100 мл кисело мляко
  • 1 малка скилидка чесън, настъргана на ситно
  • ½ краставица, нарязана
  • 2 червени чушки, почистени от семките и нарязани на едро
  • 1 маруля, накъсана на листа
  • чили сос, по желание
  • затоплени плоски питки, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сложете свинското месо в голяма купа със зехтина, ригана, лимоновата кора, сока от лимона и червения пипер, както и щедра щипка сол. Разбъркайте всичко заедно и оставете свинското да се маринова за 10 минути.
  2. Смесете киселото мляко, чесъна и краставицата заедно в купа. Овкусете със сол и оставете настрана.
  3. Загрейте скарата/грил тигана до висока степен.
  4. Нанижете маринованото свинско и чушките на четири метални шишчета, като редувате месото и чушките.
  5. Печете шишчетата за 3-4 минути от всяка страна, или докато станат златисто кафяви.
  6. Сервирайте със зелената салата, соса от кисело мляко и краставици, чили соса и затоплените плоски хлебчета.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер маруля краставици свинско чили риган лимон кисело мляко лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче