Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спагети с паста Елиас (пасирани маслини)

От Sapiens Sapiens
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 ч.ч черни маслини, почистени от костилките
1/2 ч.ч. каперси
3-4 филета аншоа (по желание)
1-2 люти чушлета без семките
1/2 ч.ч. магданоз
1/2 ч.ч. сушени домати с малко от марината им
1 ч.ч. дребно настъргано сирене тип пармезан

Приготвяме салцата като смиламе с блендера маслините, каперсите, аншоата, лютите чушлета, магданоза и сушените домати. Сваряваме спагетите в подсолена вода за около 7 мин. Прецеждаме и ги връщаме обратно в тенджерата. Прибавяме салцата, разбъркваме добре и отстраняваме от огъня.

Сервираме с настърганото сирене и гарнираме с малко магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: магданоз люти чушки маслини пармезан аншоа чушка сушени домати каперси маслинова паста

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче