Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спагети болонезе, но по-така

Една разновидност, която ще ви изненада

15’ Подготовка
75’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 3 моркова, нарязани на ситно
  • 3 стръка селъри, нарязани на ситно
  • 3 скилидки чесън, счукани
  • 500 г пакетче червена леща
  • 2 х 400 г консерви нарязани домати
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • по 2 ч.л. сух риган и мащерка
  • 3 дафинови листа
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 500 г спагети
  • Пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера и добавете лука, морковите, целината и чесъна. Гответе леко 15-20 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
  2. Сложете лещата, нарязаните домати, доматеното пюре, билките и бульона. Оставете да заври, след което гответе 40-50 минути, докато лещата омекне. Посолете на вкус.
  3. Ако ще ядете пастата веднага, дръжте соса на слаб огън, докато сварите спагетите, като следвате инструкциите на опаковката.
  4. Отцедете добре, разпределете пастата между купички или чинии, залейте с лъжица сос отгоре и поръсете малко пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън мащерка дафинов лист лук домати моркови селъри бульон паста доматено пюре пармезан леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче