Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 3 моркова, нарязани на ситно
- 3 стръка селъри, нарязани на ситно
- 3 скилидки чесън, счукани
- 500 г пакетче червена леща
- 2 х 400 г консерви нарязани домати
- 2 супени лъжици доматено пюре
- по 2 ч.л. сух риган и мащерка
- 3 дафинови листа
- 1 л зеленчуков бульон
- 500 г спагети
- Пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера и добавете лука, морковите, целината и чесъна. Гответе леко 15-20 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
- Сложете лещата, нарязаните домати, доматеното пюре, билките и бульона. Оставете да заври, след което гответе 40-50 минути, докато лещата омекне. Посолете на вкус.
- Ако ще ядете пастата веднага, дръжте соса на слаб огън, докато сварите спагетите, като следвате инструкциите на опаковката.
- Отцедете добре, разпределете пастата между купички или чинии, залейте с лъжица сос отгоре и поръсете малко пармезан.
ИЗБРАНО