Необходими продукти:
- 25 г масло
- 2 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 чушка червено чили, почистена от семките и нарязана на ситно
- ½ ч.л. червен пипер
- 12-20 големи скариди с черупките
- Сокът от 1 лимон
- Малка шепа магданоз, накълцан
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото на средна степен в тиган заедно със зехтина. Прибавете чесъна и чилито, поръсете с червения пипер и запържете за 1-2 мин.
- Увеличете котлона, пуснете скаридите в тигана и ги изпържете за няколко минути, като разбърквате от време на време. Трябва да порозовеят.
- Махнете тигана от огъня, подправете със сол и изсипете лимоновия сок. Накрая поръсете магданоза и поднесете.
ИЗБРАНО