Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочни и леко пикантни скариди в масло

Изключително бързи за приготвяне

15’ Подготовка
8’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 25 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 чушка червено чили, почистена от семките и нарязана на ситно
  • ½ ч.л. червен пипер
  • 12-20 големи скариди с черупките
  • Сокът от 1 лимон
  • Малка шепа магданоз, накълцан

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете маслото на средна степен в тиган заедно със зехтина. Прибавете чесъна и чилито, поръсете с червения пипер и запържете за 1-2 мин.
  2. Увеличете котлона, пуснете скаридите в тигана и ги изпържете за няколко минути, като разбърквате от време на време. Трябва да порозовеят.
  3. Махнете тигана от огъня, подправете със сол и изсипете лимоновия сок. Накрая поръсете магданоза и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън червен пипер чили пресен магданоз лимонов сок скариди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче