Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

"Салата" от пилешки бутчета

Доза свежест с класически вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 пилешки подбедрици
  • Барбекю сос
  • Лимонов сок
  • Пресен лук
  • Черен пипер
  • Сол
  • Зехтин

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Мариновайте подбедриците за 1 час в смес от зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер, барбекю сос, мед и горчица.
  2. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на хрупкава коричка.
  3. Подредете ги в салатна купа, полейте ги с още малко барбекю сос, зехтин и лимонов сок. Овкусете ги с черен пипер и поръсете всичко с наситнен пресен лук.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер пресен лук пилешко лимонов сок сос барбекю