Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ризото с домати и крема сирене

Вкусна и бюджетна вечеря

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на много ситно
  • 1 голяма скилидка чесън, смачкана
  • 175 г ориз арборио
  • 400 г консерва с домати на кубчета
  • 600 мл горещ зеленчуков бульон
  • 30 г пармезан
  • 30 г крема сирене
  • ½ малка връзка босилек, нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тенджера с дебело дъно. Добавете лука заедно с щипка сол и запържете за 10 мин. Трябва да омекне и да стане прозрачен. Сложете към него чесъна и го запържете за мунита. След него - ориза. Разбъркайте го в мазнината за около 2 мин.
  2. Сипете доматите и оставете ястието да къкри. Добавете половината бульон, варете и разбърквайте, докато оризът го абсорбира. Останалия бульон наливайте черпак по черпак и гответе до готовност, като отново разбърквайте от време на време.
  3. Поръсете пармезана, сложете крема сиренето и босилека, след което подправете на вкус със сол и черен пипер.
  4. Разпределете в подходящи чинии и сервирайте.

Как да приготвите перфектно ризото стъпка по стъпка, може да видите в текста:

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук домати бульон крема сирене ориз босилек пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче