лют пипер - на вкус
лимонов сок - 1 ч.л.
копър - 2 стръка
магданоз - 2 стръка
чесън - 3 скилидки
домати - 4 зелени
сол
черен пипер
заквасена сметана - 2 с.л.
маргарин - 1 с.л. или масло сол
Разрежете пилето на две през гърдите. Начукайте до средно тънка пържола и поръсете със сол и черен пипер. Счукания чесън разбъркайте със сметаната и овкусете с черен пипер. Намажете пилето отвсякъде с тази смес и оставете да престои 10 минути. Изпържете пилето на оребрен чугунен тиган с капак, като преди това го загреете много добре. Първо сложете вътрешната част на пилето да се пече и след това го обърнете.
За сос "Кемали" нарежете доматите на едри парчета. Сложете ги да се сварят и пюрирайте. Овкусете соса с чесъна, копъра, магданоза, едро счукан лют пипер на вкус и малко лимонов сок.
ИЗБРАНО