Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
пиле - 1 бр. (750 - 800 г) лют пипер - на вкус лимонов сок - 1 ч.л. копър - 2 стръка магданоз - 2 стръка чесън - 3 скилидки домати - 4 зелени сол черен пипер - на вкус чесън - 3 скилидки заквасена сметана - 2 с.л. маргарин - 1 с.л. или масло сол

Разрежете пилето на две през гърдите. Начукайте до средно тънка пържола и поръсете със сол и черен пипер. Счукания чесън разбъркайте със сметаната и овкусете с черен пипер. Намажете пилето отвсякъде с тази смес и оставете да престои 10 минути. Изпържете пилето на оребрен чугунен тиган с капак, като преди това го загреете много добре. Първо сложете вътрешната част на пилето да се пече и след това го обърнете. За сос Кемали нарежете доматите на едри парчета. Сложете ги да се сварят и пюрирайте. Овкусете соса с чесъна, копъра, магданоза, едро счукан лют пипер на вкус и малко лимонов сок.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче