Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пастет от пилешки дробчета само с две съставки

Идеален за намазване върху препечена филийка

15’ Подготовка
8’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г меко масло
  • 300 г пилешки дробчета, нарязани, почистени и подсушени

За сервиране:

  • Филийки препечен хляб
  • Корнишони

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 50 г масло в тиган, докато започне да бълбука.
  2. Добавете дробчетата и ги запържете за 4 минути, докато покафенеят отвън и леко порозовеят в средата.
  3. Оставете да изстинат, след което прехвърлете съдържанието на тигана заедно с мазнината в кухненски робот или блендер.
  4. Овкусете обилно със сол и добавете останалото масло.
  5. Разбийте, докато получите гладка смес, след я прехвърлете в друг съд, загладете отгоре и сложете пастета в хладилника да се охлади за поне 2 часа.
  6. Сервирайте пастета върху дъска заедно с препечени филийки хляб, най-добре такъв с квас. В отделна купичка сложете мини корнишони.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло дробчета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче