Необходими продукти:
- 100 г меко масло
- 300 г пилешки дробчета, нарязани, почистени и подсушени
За сервиране:
- Филийки препечен хляб
- Корнишони
Начин на приготвяне:
- Загрейте 50 г масло в тиган, докато започне да бълбука.
- Добавете дробчетата и ги запържете за 4 минути, докато покафенеят отвън и леко порозовеят в средата.
- Оставете да изстинат, след което прехвърлете съдържанието на тигана заедно с мазнината в кухненски робот или блендер.
- Овкусете обилно със сол и добавете останалото масло.
- Разбийте, докато получите гладка смес, след я прехвърлете в друг съд, загладете отгоре и сложете пастета в хладилника да се охлади за поне 2 часа.
- Сервирайте пастета върху дъска заедно с препечени филийки хляб, най-добре такъв с квас. В отделна купичка сложете мини корнишони.
ИЗБРАНО