Необходими продукти:
- 500 г телешка кайма
- 250 г свинска кайма
- Зехтин
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. наситнен пресен магданоз
- 1 яйце
- Сол и черен пипер на вкус
- 300 г краве сирене
- 100 г брашно
- 500 г домати от консерва
- 1 с.л. сушен риган
- Олио за пържене (400 мл)
- Тънки резени бекон
Начин на приготвяне:
- Запържете наситнения лук в малко зехтин на добре загрят тиган. Добавете и наситнения чесън.
- След три минути го изсипете в една купа и добавете двата вида кайма, галетата, магданоза, яйцето, малко сол и черен пипер.
- Омесете каймата с ръце и оформете няколко еднакви по размер топчета от каймата.
- Разстелете ги на плоски кръгчета с помощта на бирено шише или точилка.
- Поставете по средата на всяко кръгче по едно парченце от кравето сирене, завийте краищата на каймата и оформете кюфтенце. Повторете процедурата и за останалите.
- Загрейте добре олиото в един тиган, оваляйте всяко кюфте в брашно и ги сложете да се пържат.
- Отцедете ги върху кухненска хартия, увийте ги в резените бекон и ги подредете в йенска тенджера без капак или чугунена тава.
- Залейте ги с доматения сос от консервата и ги поръсете с натрошено краве сирене, черен пипер и малко зехтин.
- Печете ги за 20 мин. в добре загрята фурна и ги сервирайте с наситнен магданоз.