Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пълнени кюфтенца със сирене в доматен сос

Лесна и бърза за изпълнение рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 250 г свинска кайма
  • Зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. наситнен пресен магданоз
  • 1 яйце
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 300 г краве сирене
  • 100 г брашно
  • 500 г домати от консерва
  • 1 с.л. сушен риган
  • Олио за пържене (400 мл)
  • Тънки резени бекон

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Запържете наситнения лук в малко зехтин на добре загрят тиган. Добавете и наситнения чесън.
  2. След три минути го изсипете в една купа и добавете двата вида кайма, галетата, магданоза, яйцето, малко сол и черен пипер.
  3. Омесете каймата с ръце и оформете няколко еднакви по размер топчета от каймата.
  4. Разстелете ги на плоски кръгчета с помощта на бирено шише или точилка.
  5. Поставете по средата на всяко кръгче по едно парченце от кравето сирене, завийте краищата на каймата и оформете кюфтенце. Повторете процедурата и за останалите.
  6. Загрейте добре олиото в един тиган, оваляйте всяко кюфте в брашно и ги сложете да се пържат.
  7. Отцедете ги върху кухненска хартия, увийте ги в резените бекон и ги подредете в йенска тенджера без капак или чугунена тава.
  8. Залейте ги с доматения сос от консервата и ги поръсете с натрошено краве сирене, черен пипер и малко зехтин.
  9. Печете ги за 20 мин. в добре загрята фурна и ги сервирайте с наситнен магданоз.

Дайте оценка: