2 глави лук
1 морков
500 г кайма
1 ч.ч. ориз
1 домат
1 ч.л. червен пипер
кимион
черен пипер
чубрица
сол
магданоз на вкус
олио
Наситняваме лука и заедно с ориза го задушаваме в мазнината до златисто. Добавяме каймата, предварително овкусена с кимиона, бъркаме до раздробяване. Подправяме със сол и подправките на вкус. Добавяме ориз и наливаме вода. Ври до набъбване на ориза. Малко преди да е готов оризът, добавяме домата, нарязан на ситно или настърган. Сваляме готовата смес от котлона и пълним с нея измитите и почистени чушки.
Нареждаме чушките в тава. Ако остане смес, я слагаме в тавата около чушките. Накрая доливаме малко вода в тавата, колкото да покрие до половината чушките и слагаме да се пече.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО