Необходими продукти:
- 200 г маслини "Таджаска" (обезкостени)
- 2 с.л. каперси, добре отцедени
- 4 филета аншоа в зехтин
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. екстра върджин зехтин
- Сокът от ½ лимон
- 1 ч.л. дижонска горчица (по желание)
- Прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В кухненски робот или с помощта на блендер смесете маслините, каперсите, аншоата и чесъна. Пасирайте на пулсов режим, докато получите груба, но хомогенна текстура. Ако нямате робот, можете да използвате хаванче и ръчно да стриете съставките.
- Добавете зехтина, лимоновия сок и горчицата, след което разбъркайте добре. Ако предпочитате по-гладка консистенция, пасирайте още малко.
- Овкусете с черен пипер и, ако е необходимо, коригирайте с още малко лимонов сок или зехтин.
- Прехвърлете тапенадата в буркан и оставете в хладилник за поне 30 минути, за да се смесят ароматите.
- Сервирайте с препечен хляб, като гарнитура към риба или добавете към салати и паста за допълнителна дълбочина на вкуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО