Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

От Италия: Тапенада с маслини "Таджаска"

Поднесете с препечени филийки

10’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г маслини "Таджаска" (обезкостени)
  • 2 с.л. каперси, добре отцедени
  • 4 филета аншоа в зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 3 с.л. екстра върджин зехтин
  • Сокът от ½ лимон
  • 1 ч.л. дижонска горчица (по желание)
  • Прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. В кухненски робот или с помощта на блендер смесете маслините, каперсите, аншоата и чесъна. Пасирайте на пулсов режим, докато получите груба, но хомогенна текстура. Ако нямате робот, можете да използвате хаванче и ръчно да стриете съставките.
  2. Добавете зехтина, лимоновия сок и горчицата, след което разбъркайте добре. Ако предпочитате по-гладка консистенция, пасирайте още малко.
  3. Овкусете с черен пипер и, ако е необходимо, коригирайте с още малко лимонов сок или зехтин.
  4. Прехвърлете тапенадата в буркан и оставете в хладилник за поне 30 минути, за да се смесят ароматите.
  5. Сервирайте с препечен хляб, като гарнитура към риба или добавете към салати и паста за допълнителна дълбочина на вкуса.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън горчица лимон маслини аншоа каперси

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче