500 г смляно свинско или готова кайма
100 г домати от консерва
1 глава лук
1 праз лук
чубрица
черен пипер
сол
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. брашно
2 яйца
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол
черен пипер
За корите:
1/2 пакет кори за баница (по дебели) - 6 броя
Задушаваме лука и праз лука в 2 с.л.зехтин. Добавяме смляното месо и го правим на трохи. Добавяме 2-3 с.л.пасирани домати. Картофите нарязваме на малки кубчета (конкасе), смесваме със задушеното смляно месо, доматите и доливаме малко вода да покрие всичко в тавата. Овкусяваме и печем до готовност на предварително загрята на 200 градуса фурна. Приготвяме заливката от посочените продукти. Заливаме готовата мусака и запичаме до златисто. Корите сгъваме на четири. Предварително намазнени. Слагаме по две кори на малка консервна кутия и печем. В готовите кори слагаме по една порция мусака и сервираме с кисело мляко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО