Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Миш-маш по байтошовски

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3-4 яйца
  • 1 червена чушка
  • 1 голям домат
  • 100 г козе сирене
  • 1 глава кромид лук
  • 2 стръка магданоз
  • 2 стръка пресен лук
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Олио

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Запържете наситнения кромид лук в загрят тиган с малко олио на дъното.
  2. През това време почистете чушката и я нарежете на едро. Добавете я към лука.
  3. След 3-4 мин. сложете и нарязания на кубчета домат в тигана.
  4. Пържете още 3 мин. и прибавете наситнените магданоз и пресен лук.
  5. Натрошете сиренето и го разбъркайте с останалите продукти. Оставете всичко да се готви за около 3 мин.
  6. В малка купа разбийте яйцата с малко сол и черен пипер, добавете ги към миш-маша, разбъркайте и покрийте тигана с капак.
  7. Оставете гозбата до желаната от вас гъстота на яйцата - дали да са по-рохки или да са много опържени.
  8. Махнете капака и сервирайте направо с тигана върху дървена дъска.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио домати магданоз яйца червени чушки козе сирене кромид лук