Необходими продукти:
- 1 кг миди, с черупките
- Малка чаша бяло вино
- 1 глава лук шалот, нарязана на ситно
- Наситнен магданоз
Начин на приготвяне:
- Изсипете мидите в мивката или голяма купа със студена вода. Измийте ги добре и ги почистете от всякакви замърсявания. Изхвърлете всички миди със счупени черупки.
- Изсипете мидите в голяма тенджера, след това добавете виното и нарязания шалот. Съдът не трябва да е пълен повече от половината - мидите се нуждаят от достатъчно място за движение, за да се сготвят добре.
- Поставете тенджерата на силен огън и я покрийте плътно с капак. Когато водата започне да звира, гответе мидите за 3-4 минути, като разклащате съда от време на време,
- Ще разберете, че са сварени, когато черупките им са се отворили. Мидите, които не са отворени, по-добре изхвърлете.
- Махнете тенджерата от котлона. Поръсете с наситнения магданоз, след това ги наредете в затоплени купички и ги залейте със соса, който се е образувал от варенето им.
ИЗБРАНО