Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Миди с бяло вино и магданоз

Лятно удоволствие

15’ Подготовка
5’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг миди, с черупките
  • Малка чаша бяло вино
  • 1 глава лук шалот, нарязана на ситно
  • Наситнен магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете мидите в мивката или голяма купа със студена вода. Измийте ги добре и ги почистете от всякакви замърсявания. Изхвърлете всички миди със счупени черупки.
  2. Изсипете мидите в голяма тенджера, след това добавете виното и нарязания шалот. Съдът не трябва да е пълен повече от половината - мидите се нуждаят от достатъчно място за движение, за да се сготвят добре.
  3. Поставете тенджерата на силен огън и я покрийте плътно с капак. Когато водата започне да звира, гответе мидите за 3-4 минути, като разклащате съда от време на време,
  4. Ще разберете, че са сварени, когато черупките им са се отворили. Мидите, които не са отворени, по-добре изхвърлете.
  5. Махнете тенджерата от котлона. Поръсете с наситнения магданоз, след това ги наредете в затоплени купички и ги залейте със соса, който се е образувал от варенето им.

Дайте оценка:

Тагове: миди бяло вино лук магданоз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче