Необходими продукти:
- 160 г риба тон
- Зехтин
- 1 глава кромид лук, наситнен
- 1 стрък праз, наситнен
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 с.л. галета
- 1 с.л. джоджен
- Настърганата кора от 1 лимон
- 1 яйце
- Брашно
- Олио
- Чери домати, за гарнитура
- Бейби спанак, за гарнитура
- Сол и черен пипер на вкус
- Оцет
- Чеснов сос, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- На силен огън се загрява тиган с незалепващо покритие и в 2 с.л. зехтин се задушават лукът, чесънът и празът. След 3 мин. зеленчуците се прехвърлят в купа и се оставят да поизстинат.
- Кората от лимон, черният пипер, солта, джодженът, яйцето и отцедената риба тон се добавят в същата купа и всичко се смесва до получаване на хомогенна смес.
- От нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се потапят в тиган с нагорещено олио. Пържат се за около 5 мин. или докато не хванат златиста коричка.
- После се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят.
- Сервират се с разполовени чери домати и листа от бейби спанак, поръсени с малко зехтин, оцет и сол. Сервира се и чеснов сос.
ИЗБРАНО