1 кубче жива мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 ч.ч. (400 мл) вода
2 с.л. кисело мляко
800-900 г брашно
Пресяваме брашното, отделно от него разтваряме маята с 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно в 100 мл хладка вода и оставяме да шупне. Когато кваста ни е готова, изсипваме при брашното, добавяме солта и захарта, останалата вода и киселото мляко и започваме да бъркаме с лъжица, докато го оформим на тесто. Оставя се 1 час да втаса.
Разбъркайте го отново добре, късайте с блажни ръце, разтегляйте бързо парчето тесто до получаване на мекичка и го пуснете в горещо олио. Изпържете до приятен загар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО