Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мекици ”Диди”

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кубче жива мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 ч.ч. (400 мл) вода
2 с.л. кисело мляко
800-900 г брашно


Пресяваме брашното, отделно от него разтваряме маята с 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно в 100 мл хладка вода и оставяме да шупне. Когато кваста ни е готова, изсипваме при брашното, добавяме солта и захарта, останалата вода и киселото мляко и започваме да бъркаме с лъжица, докато го оформим на тесто. Оставя се 1 час да втаса.

Разбъркайте го отново добре, късайте с блажни ръце, разтегляйте бързо парчето тесто до получаване на мекичка и го пуснете в горещо олио. Изпържете до приятен загар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло бяла захар прясна мая кисело мляко вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче