Необходими продукти:
- 110 г обикновени бисквити
- 50 г масло
- 25 г захар
- 350 г маскарпоне
- 75 г пудра захар
- Настъргана кора от 1 лимон
- Сокът от 2-3 лимона, около 90 мл
Начин на приготвяне:
- Натрошете бисквитите на трохи в кухненски робот или на ръка.
- Разтопете маслото в тенджера, след което го сипете при бисквитените трохи заедно със захарта.
- Поставете на дъното на 20-сантиметрова кръгла форма за торта с падащо дъно хартия за печене. Притиснете бисквитената смес в основата ѝ и охладете в хладилника.
- През това време пригответе крема, като разбиете заедно маскарпонето, пудрата захар, лимоновата кора и сока, докато стане гладка смес.
- Разпределете крема във формата, загладете и оставете в хладилника няколко часа, за да стегне.
Украсете по избор и поднесете
ИЗБРАНО