40 грама пармезан
айсберг, рукола и салатка лоло росо
тиквички
краставица
прошуто (хамон или панчета)
няколко тънки филийки
риган
за дресинга
майонеза, горчица, сол, лимонов сок и сос уорчестър
Първо правим кошничка от твърди и смлени сирена като пармезана да е поне 50%. Нужно е около 40 грама сирене които разтапяме на слаб огън в тефлонов/керамичен тиган без мазнина. Разтопената смес изсипваме върху обърната кръгла купичка и с помощта на дървен шиш оформяме кошничката, която след изстиването /2 мин./ отлепяме с въртеливи движения.
Правим дресинг от майонеза, горчица, сол, лимонов сок и сос уорчестър. Слагаме една ч.л. от дресинга в чинията и поставяме кошничката да се намести стабилно. В купа накъсваме айсберг, рукола и салатка лоло росо за цвят добавяме тънки лентички от тиквичка и краставица добавяме дресинга и разбъркваме. прехвърляме зеленчуците в кошничката и отгоре поставяме парченца прошуто/може хамон или панчета/.
Препичаме няколко хлебчета и докато са топли ги намазваме с скилидка чесън и поръсваме с риган.
40 грама пармезан
айсберг, рукола и салатка лоло росо
тиквички
краставица
прошуто (хамон или панчета)
няколко тънки филийки
риган
за дресинга
майонеза, горчица, сол, лимонов сок и сос уорчестър
Първо правим кошничка от твърди и смлени сирена като пармезана да е поне 50%. Нужно е около 40 грама сирене които разтапяме на слаб огън в тефлонов/керамичен тиган без мазнина. Разтопената смес изсипваме върху обърната кръгла купичка и с помощта на дървен шиш оформяме кошничката, която след изстиването /2 мин./ отлепяме с въртеливи движения.
Правим дресинг от майонеза, горчица, сол, лимонов сок и сос уорчестър. Слагаме една ч.л. от дресинга в чинията и поставяме кошничката да се намести стабилно. В купа накъсваме айсберг, рукола и салатка лоло росо за цвят добавяме тънки лентички от тиквичка и краставица добавяме дресинга и разбъркваме. прехвърляме зеленчуците в кошничката и отгоре поставяме парченца прошуто/може хамон или панчета/.
Препичаме няколко хлебчета и докато са топли ги намазваме с скилидка чесън и поръсваме с риган.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност