Необходими продукти:
- 350 г обикновени бисквити
- 2 с.л. какао на прах
- 1 с.л. самонабухващо брашно
- 1 с.л. мед
- 125-175 г масло
За крема:
- 2х400 г консерви кокосово мляко
- 200 г черен шоколад
- 1 с.л. мед
За украсата:
- Микс от горски плодове
- Шамфъстък, натрошен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Смелете бисквитите на трохи в кухненски робот или на ръка. Смесете ги с какаото, брашното и меда, както и с достатъчно количество от маслото, за да се получи тесто.
- Намаслете 23-сантиметрова тава за тарт, след което разпределете в нея тестото равномерно както по дъното, така и по стените.
- Печете във фурната за около 10-12 мин. и оставете блатът да изстине в тавата.
- През това време пригответе пълнежа. Отделете водата от кокосовото мляко, която се е отделила на повърхността на консервите, и сложете останалата част от съдържанието им в купа.
- Разтопете шоколада на водна баня. Към него прибавете кокосовото мляко и меда и разбъркайте до гладкост.
- Извадете внимателно основата за тарта от тавата. В нея изсипете крема и сложете сладкиша в хладилника за 3-4 часа, за да се охлади.
- Украсете тарта с горски плодове и натрошения шамфъстък.
ИЗБРАНО