Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен шоколадов тарт

Изненадайте любимите си хора

25’ Подготовка
10’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 350 г обикновени бисквити
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 с.л. самонабухващо брашно
  • 1 с.л. мед
  • 125-175 г масло

За крема:

  • 2х400 г консерви кокосово мляко
  • 200 г черен шоколад
  • 1 с.л. мед

За украсата:

  • Микс от горски плодове
  • Шамфъстък, натрошен

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Смелете бисквитите на трохи в кухненски робот или на ръка. Смесете ги с какаото, брашното и меда, както и с достатъчно количество от маслото, за да се получи тесто.
  3. Намаслете 23-сантиметрова тава за тарт, след което разпределете в нея тестото равномерно както по дъното, така и по стените.
  4. Печете във фурната за около 10-12 мин. и оставете блатът да изстине в тавата.
  5. През това време пригответе пълнежа. Отделете водата от кокосовото мляко, която се е отделила на повърхността на консервите, и сложете останалата част от съдържанието им в купа.
  6. Разтопете шоколада на водна баня. Към него прибавете кокосовото мляко и меда и разбъркайте до гладкост.
  7. Извадете внимателно основата за тарта от тавата. В нея изсипете крема и сложете сладкиша в хладилника за 3-4 часа, за да се охлади.
  8. Украсете тарта с горски плодове и натрошения шамфъстък.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен шоколад какао шамфъстък мед обикновени бисквити кокосово мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче