Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен омлет с кашкавал

За закуска или обяд

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • ½ супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица масло
  • 15 г кашкавал, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Чукнете яйцата в купа и ги разбийте добре с вилица. Подправете с щипка сол.
  2. Загрейте олиото и маслото в тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън.
  3. След като маслото започне да шупва, изсипете яйцата и завъртете тигана, за да покрият дъното.
  4. Разбъркайте ги внимателно с дървена лъжица, за да може да се сготвят равномерно.
  5. Спрете да разбърквате, когато яйцата са почти готови, за да стегне омлетът.
  6. Поръсете сиренето и с помощта на шпатула внимателно прегънете омлета наполовина.
  7. Изключете котлона и оставете остатъчната топлина от тигана да разтопи кашкавала за 1 минута.
  8. Плъзнете омлета върху чинията и поръсете с малко черен пипер преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло яйца кашкавал

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче