Необходими продукти:
- 2 яйца
- ½ супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица масло
- 15 г кашкавал, настърган
Начин на приготвяне:
- Чукнете яйцата в купа и ги разбийте добре с вилица. Подправете с щипка сол.
- Загрейте олиото и маслото в тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън.
- След като маслото започне да шупва, изсипете яйцата и завъртете тигана, за да покрият дъното.
- Разбъркайте ги внимателно с дървена лъжица, за да може да се сготвят равномерно.
- Спрете да разбърквате, когато яйцата са почти готови, за да стегне омлетът.
- Поръсете сиренето и с помощта на шпатула внимателно прегънете омлета наполовина.
- Изключете котлона и оставете остатъчната топлина от тигана да разтопи кашкавала за 1 минута.
- Плъзнете омлета върху чинията и поръсете с малко черен пипер преди сервиране.
ИЗБРАНО