Необходими продукти:
- 250 г дългозърнест ориз
- 3 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 4 яйца, разбити
- 2 стръка зелен лук, нарязани, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сварете ориза, като следвате инструкциите на опаковката, след това го отцедете, разстилете го, за да изпръхне и го оставете настрана.
- Загрейте 2 супени лъжици олио в уок на силен огън, след това добавете лука и го запържете, докато покафенее, около 5 минути.
- Сложете ориза, разбъркайте и го запържете за около 3 минути, след което го избутайте в едната страна на тигана.
- Добавете останалото олио, а след това яйцата. Оставете ги да се запържат малко, след това ги смесете с ориза. Бъркайте енергично, за да полепнат по всички зрънца, или ако предпочитате яйцата да са на парченца, оставете ги да стегнат още малко преди да ги разбъркате с ориза.
- Прехвърлете готовия ориз в купа за сервиране и поръсете отгоре пресния лук.
- Накрая можете да добавите малко сусамово масло, смлян бял пипер и няколко капки соев сос за допълване на вкуса.
ИЗБРАНО