Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесен китайски пържен ориз с яйце

Много бърз и вкусен начин да се заситите

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г дългозърнест ориз
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 4 яйца, разбити
  • 2 стръка зелен лук, нарязани, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сварете ориза, като следвате инструкциите на опаковката, след това го отцедете, разстилете го, за да изпръхне и го оставете настрана.
  2. Загрейте 2 супени лъжици олио в уок на силен огън, след това добавете лука и го запържете, докато покафенее, около 5 минути.
  3. Сложете ориза, разбъркайте и го запържете за около 3 минути, след което го избутайте в едната страна на тигана.
  4. Добавете останалото олио, а след това яйцата. Оставете ги да се запържат малко, след това ги смесете с ориза. Бъркайте енергично, за да полепнат по всички зрънца, или ако предпочитате яйцата да са на парченца, оставете ги да стегнат още малко преди да ги разбъркате с ориза.
  5. Прехвърлете готовия ориз в купа за сервиране и поръсете отгоре пресния лук.
  6. Накрая можете да добавите малко сусамово масло, смлян бял пипер и няколко капки соев сос за допълване на вкуса.

Дайте оценка:

Тагове: олио лук Китайско яйца ориз зелен лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче