Необходими продукти:
- 300 г телешка кайма
- 2 ч.ч. бял боб
- 2 люти чушки
- 2 глави лук
- 6 с.л. доматено пюре
- 2 ч.л. червен пипер
- Резени лимон
- Черен пипер
- Чубрица
- Магданоз
- Олио
Начин на приготвяне:
- Бобът се накисва от предната нощ, а на другия ден му се сменя водата и се слага да се вари. Като кипне, пак му се сменя водата и се слага да заври отново. Огънят се намаля и бобът се оставя да се вари до омекване.
- Лукът и лютите чушки се наситняват и се запържват на загрят тиган за 2 мин.
- Каймата се размива в купа с малко вода, разбърква се да стане на "кашичка" и се прибавя в тигана.
- Когато течността изври и каймата започне да се запържва и почервенява, всичко се разбърква и се поръсва с червения пипер и доматеното пюре.
- В тигана се сипват 2-3 черпака от водата на боба. Запръжката се разбърква и се овкусява със сол, чубрица и черен пипер.
- Всичко от тигана се прехвърля при боба и гозбата се оставя да поври още 20 мин.
- Всяка порция се поръсва с наситнен магданоз, като се поднасят и резени лимон.