Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Куру фасулие: Чудният боб по турски

Близък до нашия вкус и с пикантна нотка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
180’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г телешка кайма
  • 2 ч.ч. бял боб
  • 2 люти чушки
  • 2 глави лук
  • 6 с.л. доматено пюре
  • 2 ч.л. червен пипер
  • Резени лимон
  • Черен пипер
  • Чубрица
  • Магданоз
  • Олио

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Бобът се накисва от предната нощ, а на другия ден му се сменя водата и се слага да се вари. Като кипне, пак му се сменя водата и се слага да заври отново. Огънят се намаля и бобът се оставя да се вари до омекване.
  2. Лукът и лютите чушки се наситняват и се запържват на загрят тиган за 2 мин.
  3. Каймата се размива в купа с малко вода, разбърква се да стане на "кашичка" и се прибавя в тигана.
  4. Когато течността изври и каймата започне да се запържва и почервенява, всичко се разбърква и се поръсва с червения пипер и доматеното пюре.
  5. В тигана се сипват 2-3 черпака от водата на боба. Запръжката се разбърква и се овкусява със сол, чубрица и черен пипер.
  6. Всичко от тигана се прехвърля при боба и гозбата се оставя да поври още 20 мин.
  7. Всяка порция се поръсва с наситнен магданоз, като се поднасят и резени лимон.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер чубрица олио магданоз телешка кайма варене яхния тенджера лимон люти чушки бял боб доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче