Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа с копър и кисели краставички

Питателна наслада за студените зимни дни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1 с.л. краве масло
  • 1 глава кромид лук, наситнен
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 2 картофа, на кубчета
  • 1 морков, настърган
  • 6 големи кисели краставички, на дребно
  • 1/2 ч.ч. сок от буркана с кисели краставички
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 връзка копър, наситнена
  • 2 с.л. брашно
  • Резенчета кисели краставички, за сервиране
  • Стръкчета пресен копър, за сервиране

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте една тенджера на умерен огън и разтопете маслото. Запържете лука за 1 мин.
  2. Добавете чесъна, настъргания морков и киселите краставички, нарязани на малки кубчета.
  3. След 3 мин. добавете брашното и разбъркайте.
  4. Разбийте сметаната с 1/2 ч.ч. сок от буркана с краставичките и изсипете сместа в съда.
  5. Изчакайте всичко да заври и прибавете зеленчуковия бульон. Разбъркайте добре и поръсете с наситнения пресен копър.
  6. Варете супата още 10-15 мин. и сервирайте всяка порция с резенчета кисели краставички и стръкчета пресен копър за украса.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън моркови копър пресен копър картофи бяло брашно заквасена сметана кисели краставички кромид лук зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче