Необходими продукти:
- 2 червени чушки
- 3 с.л. олио
- 1 глава кромид лук, на дребно
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 500 г домати от консерва
- 150 мл червено вино
- 600 мл пилешки бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен лук, наситнен
- Крутони, за сервиране
- 1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
- Чушките се почистват и се срязват на две половини. Изпичат се на грил или скара, колкото да хванат приятна коричка. Вадят се и се оставят в съд под капак.
- В голяма тенджера се загрява олиото, в което се запържват лукът и чесънът.
- Чушките се пообелват и се нарязват на малки парченца, доматите се режат на кубчета.
- Прибавят се към зеленчуците в тенджерата, тя се затваря с капака и всичко се оставя на среден огън за 10 мин.
- След това се сипва виното, а след 5 мин. и бульонът. Супата се подправя със сол и черен пипер и се оставя да къкри 20 мин. Накрая се добавя краве маслото и се изчаква да се разтопи.
- Ястието се пресипва в блендер и се пасира.
- Всяка порция се сервира с крутони и се поръсва с наситнен пресен лук.