Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от червени чушки и домати

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 червени чушки
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава кромид лук, на дребно
  • 3 скилидки чесън, наситнени
  • 500 г домати от консерва
  • 150 мл червено вино
  • 600 мл пилешки бульон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен лук, наситнен
  • Крутони, за сервиране
  • 1 с.л. краве масло

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Чушките се почистват и се срязват на две половини. Изпичат се на грил или скара, колкото да хванат приятна коричка. Вадят се и се оставят в съд под капак.
  2. В голяма тенджера се загрява олиото, в което се запържват лукът и чесънът.
  3. Чушките се пообелват и се нарязват на малки парченца, доматите се режат на кубчета.
  4. Прибавят се към зеленчуците в тенджерата, тя се затваря с капака и всичко се оставя на среден огън за 10 мин.
  5. След това се сипва виното, а след 5 мин. и бульонът. Супата се подправя със сол и черен пипер и се оставя да къкри 20 мин. Накрая се добавя краве маслото и се изчаква да се разтопи.
  6. Ястието се пресипва в блендер и се пасира.
  7. Всяка порция се сервира с крутони и се поръсва с наситнен пресен лук.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер червено вино олио пресен лук домати пилешки бульон червени чушки кромид лук черен хляб