Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 8 свински наденици, нарязани на хапки
- 2 скилидки чесън, счукани или нарязани на ситно
- 2 ч.л. пушен лют червен пипер
- 2 х 400 г консерви боб
- 3 с.л. барбекю сос
За картофеното пюре:
- 1 кг картофи, обелени и нарязани на едро
- 50 г масло
- 4 супени лъжици прясно мляко
- 75 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
- Първо направете картофеното пюре. Оставете голяма тенджера с подсолена вода да заври на среден огън, след което внимателно поставете нарязаните картофи. Гответе 15-20 минути, докато омекнат.
- Отцедете ги, след това върнете обратно в тенджерата и ги оставете да изстинат за няколко минути преди да ги намачкате.
- Намачкайте картофите, добавете маслото и млякото и разбъркайте, до получаването на пухкаво пюре. Оставете настрана, покрито с капак, за да се запази топло.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Докато картофите се варят, загрейте олиото в тиган или тенджера на среден огън и запържете лука за 6-8 минути, докато омекне.
- Прибавете парчетата наденица и ги запържете за 4 минути, докато покафенеят, след това добавете чесъна и гответе за 1 минута, преди да разбъркате пушения червен пипер.
- Изсипете боба и барбекю соса и разбъркайте, докато сместа заври, преди да я свалите от огъня.
- В огнеупорна тавичка, с приблизителен размер 20х20 см, изсипете с лъжица сместа с наденицата и боба, след това разпределете картофеното пюре и отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
- Печете във фурната за 25-30 минути, докато кашкавалът се разтопи и стане златист.