Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лимоново ризото с пушена сьомга

Изключително ароматно и вкусно

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 350 г ориз арборио
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ½ л кипящ зеленчуков бульон
  • 170 г пушена сьомга, три четвърти нарязана
  • 85 г маскарпоне
  • Няколко стръка магданоз, наситнен
  • Настъргана лимонова кора, плюс изцеден лимонов сок
  • Шепа рукола за гарниране, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Запържете лука в олиото за 5 мин. Добавете ориза и чесъна, след това гответе за 2 минути, като бъркате непрекъснато.
  2. Налейте една трета от бульона. Оставете да къкри за 20 мин., като разбърквате от време на време, докато оризът поеме бульона, след това добавете половината от останалия бульон и продължете да готвите, като разбърквате малко по-често, докато се абсорбира.
  3. Налейте последната част от бульона, разбъркайте и оставете да къкри, докато оризът се свари и стане кремообразен.
  4. Дръпнете от котлона и добавете нарязаната сьомга, маскарпонето, магданоза и лимоновата кора. Овкусете с малко черен пипер, но не добавяйте сол, тъй като сьомгата е достатъчно солена.
  5. Оставете ризотото да изстине за 5 минути , след това опитайте и добавете малко лимонов сок, ако желаете.
  6. Сервирайте ястието гарнирано с ненарязаните и останали парчета сьомга, като ги накъсате на едро. Поръсете с малко рукола, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън рукола лук магданоз бульон лимон маскарпоне пушена сьомга ориз

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче