Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс със свежи череши

Лесен за приготвяне и много вкусен

10’ Подготовка
55’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г масло на стайна температура
  • 200 г пудра захар
  • 4 яйца
  • 2 ч. л. ванилов екстракт
  • 1 чаена лъжичка бадемов екстракт (по избор)
  • 75 г череши, нарязани на четвъртинки
  • 175 г самонабухващо брашно
  • 50 г смлени бадеми
  • ½ ч. л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я покрийте с хартия за печене.
  2. Разбийте заедно маслото и захарта, докато сместа стане бледа на цвят и с пухкава консистенция, след това прибавете яйцата едно по едно, последвани от екстракта от ванилия и бадем.
  3. В купа сипете черешите с 2 с.л. брашно.
  4. Сложете останалото брашно, смлените бадеми, бакпулвера и щипка сол в купата със захарта и яйцата и разбъркайте, докато се смесят.
  5. Сложете черешите и останалото брашно в купата, след което Изсипете сместа с лъжица в подготвената форма за печене.
  6. Печете кекса за 50-55 минути.
  7. Оставете да се охлади за 10 минути във формата, след което прехвърлете върху решетка, за да изстине напълно.
  8. Поръсете го обилно с пудра захар и го поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия череши бакпулвер бадеми брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче