Яйцата са основен продукт от кето диетата, тъй като съдържат добро количество мазнини и протеини и почти никакви въглехидрати.
Освен твърдо сварените яйца, водещата съставка в тази салата е майонезата, която също се вписва отлично в кето храненето. Както знаем тя също е богата на мазнини.
За да добавим солени нотки и хрупкавост, използваме бекон, а за повече кремообразност - авокадо, което от своя страна ще даде допълнителен принос към полезните мазнини.
Тази кето версия на яйчена салата има по-малко от 3 грама въглехидрати на порция и освен това не съдържа глутен. Особено подходяща е за вегетарианци, тъй като е високо протеинова (просто пропуснете бекона).
Когато приготвите кето яйчената салата, трябва да имате предвид, че ще се задържи в добро състояние, прибрана в хладилника, до няколко дни. Съветваме ви да не чакате последния моменти и дори да имате най-малко съмнение, че е започнала да се разваля, изхвърлете я.
Салатата е чудесна намазана върху препечен кето хляб, както и върху съвсем обикновен, ако не спазвате тази режим на хранене. Сложете я в сандвичи и се насладете на невероятния ѝ плътен вкус.
Необходими продукти:
- 6 твърдо сварени яйца, обелени
- 1/2 ч.ч. майонеза
- 1/4 ч.ч. пюре от авокадо
- 1/4 ч.ч. запържени парченца бекон, охладени
- 1 супена лъжица обикновена или дижонска горчица
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена лъжичка сол
- Щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Нарежете яйцата на едро или според вашите предпочитания.
- Поставете яйцата в средно голяма купа, след това добавете майонезата, авокадото, бекона (ако използвате), горчицата, лимоновия сок, солта и черния пипер.
- Внимателно разбъркайте със силиконова шпатула.
- Охладете я или използвайте салатата веднага. Съхранявайте в хладилник.