Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С намигване: Странните правила, които имението Playboy имаше за храната

Хю Хефнър определено ще бъде запомнен с ексцентризма си


В продължение на много години имението на Playboy беше дом на основателя на марката Хю Хефнър и сцена на множество бляскави и необуздани партита. Именно там се снима и популярното риалити от началото на 2000-те "The Girls Next Door", което проследяваше живота на Хефнър и няколко от приятелките и плеймейтките му, живеещи заедно с него в имението. Макар че около наследството на Playboy и спорната фигура на основателя ѝ съществува и една по-тъмна страна според списание People, едно е сигурно: да наричаш имението на Playboy "дом" е носело немалко привилегии и почти толкова правила.

Тези правила със сигурност са важали и в кухнята. Разбира се, на пръв поглед изглежда като сбъдната мечта да живееш в имение с персонал на разположение 24/7, готов да задоволи всяка твоя кулинарна прищявка. Истината обаче е, че нещата не винаги са се случвали точно така.

Ето някои от най-странните правила, свързани с храната в имението на Playboy и в живота на самия Хефнър, които хвърлят светлина върху това какъв е бил животът в имението поне по време на хранене.

В имението винаги е имало грейпфрути

Снимка: iStock by Getty Images

Диетата на Хефнър не се е състояла само от сладкиши и торти, затова личният му готвач Блоксом-Картър е трябвало да намери баланса между капризите на шефа си и осигуряването на сравнително здравословно меню. Тя разказва пред Haute Living, че хранителният режим на Хефнър е бил доста рутинен - "Той яде по половин грейпфрут всеки ден", споделя Блоксом-Картър. И все пак здравословната му закуска изглежда е започвала и приключвала с този цитрусов плод.

Готвачката разказва също пред Gourmet, че към сутрешния грейпфрут на Хефнър задължително е вървяла поничка с пълнеж от популярна верига. Това, разбира се, звучи като вкусна и лесна за приготвяне закуска, ако някой поиска да я опита у дома, макар че вероятно не е най-здравословният начин да започнеш деня си, при това всеки ден. От друга страна, Хефнър е живял до 91-годишна възраст, така че едва ли някой може да съди избора му на закуска.

В кухнята винаги са държали агнешки котлети в запас

Снимка: iStock by Getty Images

Любимата храна на Хефнър, без никакво съмнение, е била съвсем обикновена - чиния с агнешки котлети. Блоксом-Картър споделя пред Gourmet, че той е похапвал своята емблематична вечеря с агнешки котлети поне веднъж седмично. "Агнетата в Колорадо и Калифорния определено се тревожат за господин Хефнър", пошегувала се тя.

Ястието е включвало четири прясно нарязани агнешки котлета, сос към тях, печен картоф, грах, резени домат и гарнитура от ябълково пюре. Костите на котлетите е трябвало да сочат към центъра на чинията, върху всяко котле да се постави точна капка сос, а картофът да е без масло в средата и да не докосва соса например.

Освен че това е било едно от любимите му ястия, агнешките котлети често са се сервирали и по време на партитата в имението като част от внушителния бюфет. Дано другите гости да не са били толкова претенциозни по отношение на начина на поднасяне.

В имението времето за хранене било необичайно

Снимка: iStock by Getty images

Всичко в имението на Playboy се е въртяло около личния ритъм на живот на Хю Хефнър, който меко казано е бил необичаен. Графикът му се е превръщал в рутина не само за приятелките му, но и за персонала и гостите - отклонението от него е било на собствен риск. Един от най-забележителните аспекти в този график е бил предпочитаното от Хеф време за хранене. Закуската се е сервирала в сравнително късен час - около 10:30 или дори 11:30, както разказва Блоксом-Картър пред Haute Living. Обядът е бил по-скоро условен - ако въобще се е състоял, той е пристигал към 17:30 ч., което обикновено е времето за вечеря в повечето семейства.

Вечерята при Хефнър се е случавала още по-късно - той често е поръчвал последното си ядене за деня около 22:30 ч. Известно е, че е прекарвал голяма част от деня си по пижама, комбинирана с елегантно сако, така че вероятно за него понятието "време" е било съвсем различно.

Хефнър е имал персонализирано меню

Снимка: iStock by Getty images

Хю Хефнър може би е бил най-сложният, но едновременно с това и най-лесният гост на вечеря. Той е бил горд привърженик на старомодното хранене и е предпочитал нещата да са точно такива, каквито ги е очаквал - до последната подробност в рецептата и начина на поднасяне.

За да се улесни работата на кухненския персонал, Хефнър е разполагал с персонализирано меню от 31 ястия, които е можел да поръчва по всяко време на денонощието, разкрива Блоксом-Картър пред Gourmet. Менюто е било подобно на това в заведенията за бързо хранене - Хефнър е можел да се обади в кухнята и просто да каже номера на желаното ястие.

"Така че той може да се обади и да каже: Бих искал номер 6 [сандвич с разтопено сирене, чипс, ябълково пюре и две бисквитки с овесени ядки] или номер 21 [пържени пилешки хапки, печен картоф, дип от каперси и две бисквитки с овесени ядки]", обяснява главната готвачка.

Дайте оценка:

Тагове: пилешко торта картофи овесени ядки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче