Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодов мус с изненада

Супер лесен за приготвяне

10’ Подготовка
3’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г ягоди, разполовени, ако са едри
  • 25 г фина кристална захар
  • 140 г мини маршмелоу бонбони
  • 200 мл сладкарска сметана за разбиване (с висок процент масленост)

Начин на приготвяне:

  1. Сложете всички ягоди, освен две, в тенджера заедно със 100 мл вода и захарта. На среден огън гответе ягодите, докато омекнат достатъчно, за да могат да се намачкат - около 3 минути.
  2. Свалете от котлона и намачкайте плодовете с вилица, докато станат на пюре. Добавете бонбоните маршмелоу, след което ги разбъркайте в горещите ягоди, докато се разтворят. Оставете да изстине.
  3. Разбийте сметаната, докато стегне. Внимателно добавете разбитата сметана към охладената ягодова смес, след което я разпределете в една голяма купа или отделни купички и охладете за около 2 часа, или докато стегне. Разрежете запазените ягоди наполовина и ги използвайте за декорация.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди варене тенджера бяла захар сладкарска сметана бонбони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче