Необходими продукти:
- 250 г ягоди, разполовени, ако са едри
- 25 г фина кристална захар
- 140 г мини маршмелоу бонбони
- 200 мл сладкарска сметана за разбиване (с висок процент масленост)
Начин на приготвяне:
- Сложете всички ягоди, освен две, в тенджера заедно със 100 мл вода и захарта. На среден огън гответе ягодите, докато омекнат достатъчно, за да могат да се намачкат - около 3 минути.
- Свалете от котлона и намачкайте плодовете с вилица, докато станат на пюре. Добавете бонбоните маршмелоу, след което ги разбъркайте в горещите ягоди, докато се разтворят. Оставете да изстине.
- Разбийте сметаната, докато стегне. Внимателно добавете разбитата сметана към охладената ягодова смес, след което я разпределете в една голяма купа или отделни купички и охладете за около 2 часа, или докато стегне. Разрежете запазените ягоди наполовина и ги използвайте за декорация.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО