Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 глава лук, ситно нарязана
- 2 големи скилидки чесън, счукани
- ¼ ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 1 с.л. къри на прах (средно люто)
- 160 г кафява леща, сурова
- 1,2 л нискосолен зеленчуков бульон
- Голяма връзка кориандър
- 30 г несолени кашу ядки, запечени
- 2 лимона, настъргана кора и сок
- 500 г спанак
Начин на приготвяне:
- Загрейте 1 с.л. олио в голяма тенджера. Добавете лука и го запържете за 8 минути, докато омекне и стане прозрачен.
- Разбъркайте половината чесън, лютия червен пипер, кимиона и кърито и гответе още 1 минута. Добавете лещата и бульона, след което покрийте и оставете да къкри за 30 минути на среднослаб огън.
- Сложете кориандъра, останалото олио и чесън, кашуто и лимоновата кора в кухненски робот и пасирайте с 1-2 с.л. вода, докато стане полу-гладко. Изсипете чътнито в купа и го оставете настрана.
- Разбъркайте спанака в супата и гответе за 5 минути, или докато омекне. Изсипете половината супа в блендер и пасирайте до гладкост, след което я върнете в тенджерата. Сложете лимонов сок на вкус.
- Разсипете супата в купички и отгоре сложете щедри лъжици от чътнито с кашу.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО