Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Спаначена супа с леща и още нещо

Засищаща и ароматна

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 2 големи скилидки чесън, счукани
  • ¼ ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 1 с.л. къри на прах (средно люто)
  • 160 г кафява леща, сурова
  • 1,2 л нискосолен зеленчуков бульон
  • Голяма връзка кориандър
  • 30 г несолени кашу ядки, запечени
  • 2 лимона, настъргана кора и сок
  • 500 г спанак

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 1 с.л. олио в голяма тенджера. Добавете лука и го запържете за 8 минути, докато омекне и стане прозрачен.
  2. Разбъркайте половината чесън, лютия червен пипер, кимиона и кърито и гответе още 1 минута. Добавете лещата и бульона, след което покрийте и оставете да къкри за 30 минути на среднослаб огън.
  3. Сложете кориандъра, останалото олио и чесън, кашуто и лимоновата кора в кухненски робот и пасирайте с 1-2 с.л. вода, докато стане полу-гладко. Изсипете чътнито в купа и го оставете настрана.
  4. Разбъркайте спанака в супата и гответе за 5 минути, или докато омекне. Изсипете половината супа в блендер и пасирайте до гладкост, след което я върнете в тенджерата. Сложете лимонов сок на вкус.
  5. Разсипете супата в купички и отгоре сложете щедри лъжици от чътнито с кашу.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър къри олио лук варене лимон спанак кимион лют пипер леща зеленчуков бульон кашу

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче