Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Джижипапа, или как да си направим пържени филийки за цялото семейство

За дълги сутрини в почивните дни

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г брашно
  • 4 яйца
  • ½ ч.л. сода
  • 300 мл прясно мляко
  • ½ ч.л. сол
  • 250 г масло
  • 1 хляб
  • 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

  1. В дълбок съд се разбиват яйцата и към тях се прибавя малко по малко брашното.
  2. Следва на тънка струйка млякото, солта и содата.
  3. Всяка филийка се потапя в сместа и се пържи в маслото от двете страни, докато придобие златист цвят.
  4. Когато пържените филийка са готови се поръсват с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар сода хляб брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче