Необходими продукти:
За късчетата телешко:
- 450 г телешка кайма
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка сос "Уорчестър"
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
За специалния дресинг:
- 1/2 ч.ч. майонеза
- 2 супени лъжици кетчуп
- 2 с.л. нарязани на кубчета кисели краставички
- 2 супени лъжици обикновена горчица
- 1 чаена лъжичка бял оцет
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
За салатата:
- Половин салата айсберг, нарязана
- 1 ч.ч. разполовени чери домати
- 1 ч.ч. настъргано сирене чедър
- 1/4 чаша ситно нарязан лук
- 4 супени лъжици сусам, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- В голям тиган на средна температура сложете каймата на късчета, солта, соса "Уорчесър", лука на прах, чесъна на прах и черния пипер. Гответе 8-10 минути, или докато месото започне да порозовява. Оставете настрани да се охлади леко, докато приготвите останалата част от салатата.
- През това време пригответе специалния дресинг. В средна купа смесете майонезата, кетчупа, нарязаните на кубчета кисели краставички, горчицата, оцета и червения пипер. Разбъркайте, за да се смесят добре или ги блендирайте, ако предпочитате по-гладък сос.
- Сглобете салатата, като в голяма купа смесите айсберга, нарязаните наполовина домати, настърганото сирене чедър и ситно нарязания лук.
- Прибавете и охладената телешка кайма и салатения дресинг.
- Разбъркайте хубаво и за финал поръсете със сусама.