Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мушици у дома: Как лесно да се отървете от тях без химически препарати

Ето няколко идеи


Мушиците обичат топлите места и ароматните плодове и зеленчуци, което ги прави чести посетители в домовете ни. Любими са им зоните около мивката заради мириса на застояла храна, особено когато държим мръсни чинии в умивалника. Освен това не пропускат да навестят и банята, където влажната и уютна обстановка им устройва топло посрещане. Не бива да пропускаме и кофата за боклук - най-предпочитаното от тях място в цялата къща.

За щастие, решение има, при това може да се справите с проблема бързо с натурални средства и без нуждата от тежки химически препарати.

Снимка: iStock by Getty Images

Капан за мушици

Първият начин е свързан с ябълковия оцет. Както знаем той е чудесен помощник в борбата със замърсяванията и запушените канали, а сега ще имате възможност да изпробвате и друга негова супер сила. Смесете в купичка малко количество оцет с препарат за миене на съдове, след което я оставете близо до кофата за боклук или купата с плодове.

Със своята лепкава текстура препаратът служи като капан за мушиците. Веднъж попаднали в купичката, те не могат да избягат.

Коркова тапа от вино

Снимка: Unsplash

Мушиците хич не обичат миризмата на вино. Затова следващият път, когато отворите и изпиете хубава бутилка каберне или шардоне, не изхвърляйте тапата, ако е коркова.

Съберете няколко и ги срежете наполовина. Разпределете ги в панера с плодове и ще видите как мушиците ще бъдат отблъснати от миризмата и няма да се задържат дълго. Разпръснати скилидки чесън биха свършили подобна работа.

Евкалиптово масло

Ароматът на това масло действа като репелент срещу нежелани насекоми. Разредете го във вода или сварете евкалиптови листа, след което прецедете течността и я сложете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте местата в дома си, където има голямо нашествие от мушици.

И не забравяйте - тези малки насекоми обичат да стоят в мръсните канали. Ето защо е добре по-често да прочиствате сифоните на мивките у дома. Най-лесният начин е със сода за хляб и оцет. Ето как да го направите: От вечерта сипете 1/3 ч.ч. сода в канала на мивката, след това веднага същото количество оцет. Изчакайте до сутринта и пуснете да тече гореща вода в продължение на няколко минути, за да отмие остатъците.

Дайте оценка:

Тагове: оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче