Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Най-лесната рецепта за тънки и апетитни палачинки

Гарнирайте ги по ваш вкус

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти за 8 големи палачинки:

  • 175 г обикновено брашно
  • 3 големи яйца
  • 450 мл прясно мляко
  • Олио или масло за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Претеглете брашното в голяма купа.
  2. Разбийте яйцата, добавете половината мляко и щипка сол и разбъркайте до гладко, гъсто тесто.
  3. Добавете останалото мляко и разбийте отново. Тестото трябва да е с консистенцията на боза. Оставете настрана за поне 30 минути.
  4. Загрейте тиган за палачинки с незалепващо покритие или друг вид тиган.
  5. Добавете струйка олио или намажете повърхността му с малко масло.
  6. Когато тиганът е горещ, добавете половин черпак, ако искате тънки палачинки, или увеличете количеството, ако харесвате по-плътни. Завъртете тигана, така че да покрие повърхността. Излишното количество тесто може да върнете в купата при останалото.
  7. Когато ръбовете на палачинката започнат да се отлепят от стените на тигана, разклатете го, за да видите дали палачинката лесно се освобождава и покафенява от долната страна. Ако не, оставете я още малко.
  8. Обърнете и гответе другата страна за минута или две.
  9. Сервирайте палачинките с любимите си сладка, шоколад или друга плънка по избор.

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца прясно мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче