Примерна форма: 20-22 см и 8 см висока
за карамела:
800 мл прясно мляко,
5 яйца,
200 гр захар,
1 ванилия;
за кекса:
1 яйце,
100 гр захар,
100 мл прясно мляко,
100 мл растително масло,
1 ч.л. бакпулвер,
100 г брашно,
2 ч. л какао
Много лесна за приготвяне, атрактивна и ужасно вкусна.
Ако спазвате последователността на стъпките по-долу няма начин да н успеете да го направите :)
1. За карамела разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
2. За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
3. Карамелизираме 5 с.л. захар във формата за тортата.
4. Добавяме сместа за карамела.
5. След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.
6. Сложете формата в тава с 2 см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Оставете с водната баня в хладилника за една нощ.
7. На следващия ден обърнете в поднос.
Давам гаранция, че дозата няма да стигне и съвсем скоро ще си го приготвите отново :)
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.