Картофи - 500 г
Настъргано сирене - 100 г
Настърган кашкавал - 50 г
Жълтъци - 2 бр.
Галета - 40 г
Разтопено масло - 50 г
Пресен лук - 2-3 стръка
Магданоз - 1/2 връзка
Кимион - 1/3 чаена лъжичка
Сол, черен пипер - на вкус
1. Картофите се сваряват, обелват и пасират. Добавят се маслото, сиренето, жълтъците, галетата и кимионът. Разбъркват се с нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2. Оформят се кюфтета, които се слагат в намаслена тава и се пекат за 15 минути при 180 градуса. Поръсват се с кашкавал и се допичат още около 10 минути до златисто.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО