Необходими продукти:
- 5-6 средно големи пресни картофа
- 2 с.л. зехтин
- Щипка сол
- Щипка черен пипер
- Щипка пушен червен пипер
- Щипка суха мащерка
- Реклама след 7-ми параграф
- 1 скилидка чесън
- 30 г масло
- Магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- Картофите се измиват добре и се режат с кората на шайби, с дебелина около 2-3 мм.
- Слагат се в купа и се объркват със сол, зехтин, пиперите, мащерката.
- Нареждат се върху хартия за печене, без да се застъпват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 мин. или до приятен златист загар.
- Изваждат се и се прехвърлят в купа.
- Маслото се разтопява, към него се слага пресованият чесън. Картофите се заливат със сместа, разбъркват се и се поръсват с магданоз.
ИЗБРАНО