Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави печени картофки

Изкушаващи и невероятно вкусни

От Ивайла Тодорова
Ивайла Тодорова

Необходими продукти:

  • 5-6 средно големи пресни картофа
  • 2 с.л. зехтин
  • Щипка сол
  • Щипка черен пипер
  • Щипка пушен червен пипер
  • Щипка суха мащерка
  • Реклама след 7-ми параграф
  • 1 скилидка чесън
  • 30 г масло
  • Магданоз за поръсване

Снимка: Ивайла Тодорова

 

 

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват добре и се режат с кората на шайби, с дебелина около 2-3 мм.
  2. Слагат се в купа и се объркват със сол, зехтин, пиперите, мащерката.
  3. Нареждат се върху хартия за печене, без да се застъпват. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 мин. или до приятен златист загар.
  4. Изваждат се и се прехвърлят в купа.
  5. Маслото се разтопява, към него се слага пресованият чесън. Картофите се заливат със сместа, разбъркват се и се поръсват с магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер мащерка пресен магданоз картофи пушен червен пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче