Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Филенца аншоа със средиземноморска салата

От Анета Павлова Анета Павлова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти за рибата:
1 кг средно едра аншоа,
250 гр брашно,
2 яйца и олио.
За салатата:
1-2 марули айсберг,
2 пакетчета рачешки рулца,
400 гр варени скариди,
150 гр царевица.
За розовия сос (Сос Коктейл):
4 с.л. майонеза,
2 с.л. доматено пюре или кетчуп,
табаско на вкус (може да се замени с горчица),
2 с.л. портокалов сок,
2 с.л. уиски или бренди

Начин на приготвяне: Рибата се почиства, като деликатно се отстраняват  костите, измива се и е готова за паниране. Всяко филе се овалва в брашното, после и в разбитите яйца с малко сол, пържи се малко на умерен огън. Салатата се нарязва на едро, като се прибавят царевицата, скаридите и нарязаните рачешки рулца и накрая се прибавя добре разбитият сос коктейл. По желание може да придружите с чаша хубаво бяло вино!

Bon Appetit

Дайте оценка:

Тагове: олио портокал яйца бяло брашно майонеза кетчуп доматено пюре айсберг скариди бренди царевица аншоа уиски рачешки рулца