Необходими продукти за рибата:
1 кг средно едра аншоа,
250 гр брашно,
2 яйца и олио.
За салатата:
1-2 марули айсберг,
2 пакетчета рачешки рулца,
400 гр варени скариди,
150 гр царевица.
За розовия сос (Сос Коктейл):
4 с.л. майонеза,
2 с.л. доматено пюре или кетчуп,
табаско на вкус (може да се замени с горчица),
2 с.л. портокалов сок,
2 с.л. уиски или бренди
Начин на приготвяне: Рибата се почиства, като деликатно се отстраняват костите, измива се и е готова за паниране. Всяко филе се овалва в брашното, после и в разбитите яйца с малко сол, пържи се малко на умерен огън. Салатата се нарязва на едро, като се прибавят царевицата, скаридите и нарязаните рачешки рулца и накрая се прибавя добре разбитият сос коктейл. По желание може да придружите с чаша хубаво бяло вино!
Bon Appetit
Необходими продукти за рибата:
1 кг средно едра аншоа,
250 гр брашно,
2 яйца и олио.
За салатата:
1-2 марули айсберг,
2 пакетчета рачешки рулца,
400 гр варени скариди,
150 гр царевица.
За розовия сос (Сос Коктейл):
4 с.л. майонеза,
2 с.л. доматено пюре или кетчуп,
табаско на вкус (може да се замени с горчица),
2 с.л. портокалов сок,
2 с.л. уиски или бренди
Начин на приготвяне: Рибата се почиства, като деликатно се отстраняват костите, измива се и е готова за паниране. Всяко филе се овалва в брашното, после и в разбитите яйца с малко сол, пържи се малко на умерен огън. Салатата се нарязва на едро, като се прибавят царевицата, скаридите и нарязаните рачешки рулца и накрая се прибавя добре разбитият сос коктейл. По желание може да придружите с чаша хубаво бяло вино!
Bon Appetit