Необходими продукти:
- 600 г домати
- 400 г хляб
- мащерка
- зехтин
- 1 глава лук
- 1 дафинов лист
- 800 мл вода
- сол
- пипер
- крутони
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180° и я нагласете на вентилатор.
- Нарежете доматите на ситно, а хляба - на кубчета и ги сложете в тава за печене.
- Добавете мащерката и запечете във фурната за 30-40 мин., докато доматите омекнат.
- Загрейте зехтина в тенджера на среден огън.
- Нарежете лука на шайби и го запържете за 3 мин.
- Добавете вече изпечените домати и хляб в тенджерата заедно с останалия по дъното на тавата сос.
- Сложете дафиновия лист, водата, малко сол и черен пипер и оставете ястието да ври за 10 мин.
- Свалете съда от котлона и разбийте супата с пасатор, докато всички съставки се хомогенизират.
- Поставете ястието обратно на котлона и го оставете да заври.
- Сервирайте с крутони, поръсете със зехтин и мащерка.
ИЗБРАНО