Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Доматена супа с крутони

Деликатен вкус и аромат на билки

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 600 г домати
  • 400 г хляб
  • мащерка
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 дафинов лист
  • 800 мл вода
  • сол
  • пипер
  • крутони

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180° и я нагласете на вентилатор.
  2. Нарежете доматите на ситно, а хляба - на кубчета и ги сложете в тава за печене.
  3. Добавете мащерката и запечете във фурната за 30-40 мин., докато доматите омекнат.
  4. Загрейте зехтина в тенджера на среден огън.
  5. Нарежете лука на шайби и го запържете за 3 мин.
  6. Добавете вече изпечените домати и хляб в тенджерата заедно с останалия по дъното на тавата сос.
  7. Сложете дафиновия лист, водата, малко сол и черен пипер и оставете ястието да ври за 10 мин.
  8. Свалете съда от котлона и разбийте супата с пасатор, докато всички съставки се хомогенизират.
  9. Поставете ястието обратно на котлона и го оставете да заври.
  10. Сервирайте с крутони, поръсете със зехтин и мащерка.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин сол черен пипер мащерка дафинов лист домати хляб вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче