Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си направим мармалад от шипки

Идеален за палачинки или просто намазан на филийка

5’ Подготовка
50’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 кг шипки
  • 2 кг захар

Начин на приготвяне:

  1. Шипките се измиват и се слагат в дълбок съд. Заливат се със студена вода, която да е до 5-6 см над повърхността им, и се варят, докато омекнат.
  2. Претриват се през гевгир, като се поливат с отварата.
  3. Получената каша се прецежда през сито, изсипва се в широк съд и се вари при непрекъснато разбъркване заедно със захарта. Трябва да стане с гъстотата и консистенцията на течен мед.
  4. Мармаладът се изсипва още докато е горещ в сухи и затоплени бурканчета. Оставя се открит, за да образува лека коричка, след което се покрива с пергаментова хартия и се затваря с капачката.
  5. Съхранява се на тъмно и студено място.

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче