Необходими продукти:
- 6 кг шипки
- 2 кг захар
Начин на приготвяне:
- Шипките се измиват и се слагат в дълбок съд. Заливат се със студена вода, която да е до 5-6 см над повърхността им, и се варят, докато омекнат.
- Претриват се през гевгир, като се поливат с отварата.
- Получената каша се прецежда през сито, изсипва се в широк съд и се вари при непрекъснато разбъркване заедно със захарта. Трябва да стане с гъстотата и консистенцията на течен мед.
- Мармаладът се изсипва още докато е горещ в сухи и затоплени бурканчета. Оставя се открит, за да образува лека коричка, след което се покрива с пергаментова хартия и се затваря с капачката.
- Съхранява се на тъмно и студено място.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО