4 белтъка
160 г захар
160 г едро смлени орехи
1 с.л. брашно
1 ванилова захар
За муса:
4 жълтъка
200 г шоколад
3 с.л. захар
40 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
Разбиваме белтъците на сняг със захарта. Добавяме орехите, брашното и ваниловата захар, като продължаваме да бъркаме, но с шпатула. Разделяме сместа на 4 и изпичаме блатовете на 160 градуса във фурна за около 15 минути. Оставяме ги да се охладят.
Слагаме на слаб огън жълтъците за муса със захарта и млякото. Бъркаме непрекъснато за около 10 минути. След това добавяме начупения на ситно шоколад, докато се разтопи, и оставяме сместа да се охлади.
Разбиваме сметаната и към нея добавяме шоколадовата смес. Прибираме муса за 30 минути в хладилник. Сглобяваме тортата, като редуваме блат с мус. Завършваме с мус и декорираме по желание (аз съм настъргала орехи и шоколад).
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО