Необходими продукти:
- 125 г масло
- 125 г черен шоколад, нарязан на едро
- 2 яйца
- 175 г пудра захар
- 80 г брашно
- 20 г какао на прах
- 40 г шоколадови капки от бял шоколад
Начин на приготвяне:
- Разтопете заедно маслото и черния шоколад в малък тиган на слаб огън или в микровълновата фурна в 30-секунди, докато сместа стане гладка. Оставете я да се охлади за няколко минути.
- Постелете квадратна форма за кекс, която може да се побере в еърфрайъра, с хартия за печене.
- Загрейте уреда до 160 градуса.
- Разбийте яйцата, захарта и щипка сол с помощта на миксер, докато сместа се сгъсти и стане кремообразна.
- Пресейте брашното и какаото на прах и изсипете сместа от разтопения шоколад и маслото. С помощта на шпатула внимателно разбъркайте всичко заедно, докато се смеси равномерно. Накрая сложете шолколадовите капки.
- Изсипете тестото в подготвената форма и гответе за 25-35 минути.
- Оставете браунито да изстине напълно, нарежете го на квадратчета и го поднесете.
ИЗБРАНО