Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърза леща с дъх на Индия

Рецептата е подходяща за вегани

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. кокосово масло
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • Парче джинджифил колкото палец, нарязано на ситно
  • 300 г червена леща
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 домата, нарязани на едро
  • 1 ч.л. семена от кориандър
  • 1 ч.л. семена от кимион
  • 1 ч.л. семена от черен синап
  • Сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете 1 с.л. кокосово масло в голяма тенджера. Добавете лука, щипка сол и гответе 8 мин.
  2. Прибавете чесъна и джинджифила и запържете още няколко минути.
  3. Сипете лещата, куркумата и доматите и разбъркайте, за да се смесят всички съставки добре. След това налейте 1 литър вода. Оставете да заври и намалете котлона. Оставете яденето да къкри 25-30 мин. Разбърквайте от време на време. Ще познаете, че лещата е готова, когато омекне.
  4. Загрейте останалото кокосово масло в тиган. Когато е много горещо, прибавете подправките и запържете за няколко минути, за да засилят аромата си. Сипете лимоновия сок и подправете на вкус.
  5. Изсипете запръжката при лещата, разбъркайте отново и сервирайте с препечен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър лук домати лимонов сок джинджифил кимион кокосово масло куркума леща

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче