домати - 300 г
магданоз - 4 връзки
лимони - сокът на един
зехтин - 3 с. л.
чесън - 1 скилидка (може и стрък пресен)
сол
Количеството булгур е в зависимост дали искате диетичен вариант на салатата или хранителен. Накиснете булгура в 300 мл гореща вода, която обаче не е вряла. Сипвайте водата на малки порции, като бъркате. След всяка порция слагайте капака за няколко минути и после доливайте пак. Kогато булгурът омекне, спрете да доливате вода. Сложете капака, за да се запари. Смесете в салатена купа зехтин, сока на лимона и сол на вкус. Скълцайте магданоза и сипвайте при дресинга, като разбърквате. Ситно нарежете и доматите, които трябва да са зрели, но твърди. Прибавете и булгура, и счукания чесън. Добре разбъркайте и добавете по желание сурови слънчогледови семки. Табулето трябва да престои час в хладилника.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО