1 агнешко бутче с костта, около 2 кг
2 глави кромид лук
1 глава чесън
1,2 кг пресни картофки
2-3 моркова
1 голям патладжан
1 тиквичка
2 червени чушки
300 г гъби
шепа грах
червен пипер
черен пипер
розмарин
магданоз, мента
месото се нарязва на порции и се почиства от мазните части и ципи
поръсва се с черен пипер и розмарин
поставя се в глинения гювеч, добавя се чесъна и се покрива с капака
гювечът се пъха в студена фурна (има вероятност да се спука, ако фурната е гореща)
пече се на 200 С за около час
добавят се последователно нарязаният на едро лук, морковите, картофите
покрива се с капака и се пече още 30 минути
патладжана се реже, без да се бели и се посолява, оставя се да се отцеди
накрая се прибавят по-крехките зеленчуци - грах, едро нарязаната чушка, тиквичката, синия домат(патладжан), гъбите
посолява се, поръсва се с червен пипер и се пече още 30 минути
накрая се отваря и се оставя да се запече открито до сгъстяване на сосчето
сервира се поръсено с магданоз и свежа мента
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.